Витезово пролеће

Датум: 31. Maj 2016 21:27 Категорија: Novosti

Награђени ученици за ликовно и литерарно стваралаштво

     Слава књижевног часописа за децу "Витез" је Свети Василије Острошки. Тим поводом редакција часописа сваке године расписује конкурс из области литерарног и ликовног стваралаштва. Ученици наше школе су одабрани да и ове године добију награде и дипломе за учешће на великом конкурсу. Награде су им уручене на фестивалу,а доделили су их чланови редакције и жирија. Фестивалски програм - приредба трајао је мало више од три сата, а приређен је у част добитника награда. Фестивал ВИТЕЗОВО ПРОЛЕЋЕ је једна од највећих дечијих образовних манифестација у Београду при чему се у први план ставља образовно-културни аспект. Поред 50-60 дечијих песника међу којима је био Раша Попов, Добрица Ерић, Милован Витезовић, Рајко Петров Ного, Недељко Попадић и многи други, учешће су узела и позната имена из културног и јавног живота Београда и Србије.
За ликовно и литерарно стваралаштво дипломом „Витез“ на 14. београдском фестивалу писаца за децу „Витезово пролеће“ 15. маја награђени су ученици 1/1, 1/3, 4/1 и 4/2 ОШ „Бошко Ђуричић“. Посебне дипломе добили су:
Зорица Филиповић, учитељица 1/1    
Ања Стојковић  1/1                          
Диплому додељену одељењској заједници 1/1 преузели су ученици Ирена Јовановић 1/1 и Нађа Павловић 1/1
Мирјана Милошевић, учитељица 1/3
Павле Касемовић 1/3
Андрија Ђирић 1/3
Тина Михајловић 1/3
Анастасија Јовановић 1/3
Милица Пешић 1/3
Ивона Милосављевић 1/3
Диплому додељену одељењској заједници 1/3 преузели су ученици Лав Коцић 1/3, Лана Антонијевић 1/3 и Митра Михајловић 1/3
Сања Јовановић, учитељица 4/1
Немања Спасић  4/1
Јелена Радисављевић  4/1
Лепосава Стевановић, учитељица 4/2
Милош Мирковић  4/2
Марија Лазић  4/2