Сабор учитеља у Београду

Датум: 22. Jun 2017 16:24 Категорија: Novosti

Наши учитељи - промотери примера добре праксе

У просторијама Учитељског факултета у Београду, у оквиру ХХХI Сабора учитеља Србије, 18. јуна одржана је Смотра стваралаштва учитеља у образовно-васпитном процесу. Своје примере добре праксе представиле су  учитељице Мирјана Милошевић и Александра Филиповић из Основне школе „Бошко Ђуричић“.
         Мр Мирјана Милошевић, учитељица 2. разреда, присутнима је презентовала рад „Палчица као огледало наставних и ваннаставних активности ученика 1/3“. Рад је специфичан по томе што мотивише ученике да се максимално ангажују у свим активностима  и промовише све наставне и ваннаставне активности ученика током школске године. Присутнима је представила и часописе претходних генерација „Звончицу“, „Играоницу“ и „Креативка“. Рад  је публикован у електронском Зборнику акредитованог републичког скупа учитеља.
         Једна од најмлађих презентера била је Александра Филиповић, приправник ОШ „Бошко Ђуричић“ у Јагодини. Присутнима је представила два рада: „Редодоминаре и Редошифрарица - редни бројеви кроз игру“ и „Биберчетове муке - наш су пут до знања и науке“. Поред поменутих презентованих радова, Александра Филиповић је ове године аутор још шест радова публикованих у електронском Зборнику акредитованог републичког скупа учитеља.

              Размена искустава и презентовање примера добре праксе је један од начина на који се учитељице наше школе редовно стручно усавршавају.