Октобарска награда

Датум: 21. Oktobar 2017 15:06 Категорија: Novosti

Најуспешнији ученик наше школе

     Поводом 17. октобра, Дана ослобођења Јагодине од фашизма, на свечаној седници Скупштине града, заслужним појединцима и колективима уручене су Октобарске награде. Међу награђенима је и ученик наше школе Димитрије Богдановић,VIII/2.
     Димитрије Богдановић је ученик VIII разреда Основне школе „Бошко Ђуричић“. Поседује изузетан таленат за природне науке. На математичким такмичењима осваја награде од 2. разреда. У шестом разреду је освојио 3. награду на Државном такмичењу из физике. У школској 2016/2017. постигао је следеће резултате: похвала у републичком финалу Интернет математичке олимпијаде, похвала на математичком такмичењу „Мислиша 2017“, 3. награда на Општинском такмичењу и 2. награда на Окружном такмичењу из математике, 1. награда на Општинском и 1. награда на  Окружном такмичењу из физике, 2. награда на Државном такмичењу из физике, 3. место на Општинском такмичењу из биологијe, 2. награда на Општинском и 2. награда на Окружном такмичењу из хемије.
    Због свих ових успеха, беспрекорног понашања и залагања у школским активностима Димитрије Богдановић је постао узор свим вршњацима у школи. Он је пример вредног, упорног и успешног ученика, којим се цела школа поноси. Очекујемо да ће Димитрије Богдановић и убудуће низати престижна признања и награде.