Друга награда за „Rabusutori“ - љубавну причу за клавир

Датум: 26. Oktobar 2017 10:46 Категорија: Novosti

Фестивал дечјег музичког стваралаштва - деца композитори

На Републичком такмичењу деце композитора у Београду, у конкуренцији од 500 такмичара,  Неда Ивановић (ученица осмог разреда школске 2016/2017. год.) освојила је другу награду.
„Фестивал дечјег музичког стваралаштва – деца композитори“  је специфично такмичење које се већ 22 године одржава под покровитељством Министарства просвете и Министарства културе. Током сваке школске године, у периоду од јануара до марта, из целе Србије пристижу дечје композиције. Стручни жири одабира најбоље, а затим се те најбоље композиције изводе на концерту у Београду. Тај концерт је такмичарског карактера и композиције изводе деца која су их компоновала.
Од 500 и више композиција из целе Србије, пристиглих током школске 2016/2017. године, композиција Неде Ивановић, ученице VIII3, прошла је у финале Републичког такмичења.
То финале-концерт је одржано 23. октобра 2017. год. у сали Дечјег културног центра у Београду. Неда је уз подршку публике успешно наступила и осећајно и изражајно одсвирала своју „Rabusutori“ - љубавну причу за клавир. Освојила је другу награду! Ово је велики успех наше ученице и школе! Честитамо Неди! Желимо јој пуно успеха у животу и даљем школовању!