Читалачки клуб

Датум: 13. Jun 2018 10:58 Категорија: Novosti

    
      Министарство просвете, науке и технолошког развоја подржало је акцију промовисања читања издавачке куће „Клет“ с циљем да наставници српског језика у основним школама формирају читалачке клубове и да тако стимулишу ученике да читају додатну литературу.  Наша школа била је део тог пројекта.
     Читалачки клуб је оформљен почетком школске године, а након тога је одржано шест радионица са ученицима седмог и осмог разреда. Чланови Читалачког клуба наше школе показали су велико интересовање и били су у прилици да прочитају пет награђених романа: „Ја, Алексија“, „Кад су се други пут развели моји родитељи“, „Перо птице Додо“, „Блогерка“ и „Необични ђаци“.
     Сви чланови клуба добили су  победнички роман на поклон, а на крају шесте радионице оценили су прочитане романе и тиме учествовали у наградној игри. Педесет ученика из целе Србије је освојило посебне награде, међу којима је и Миона Филиповић, ученица седмог разреда наше школе. Захваљујемо се свим члановима Читалачког клуба са жељом да се дружимо и следеће године.