Превенција наркоманије и представљање позитивних животних стилова

Датум: 03. Decembar 2018 21:12 Категорија: Novosti

    

     У четвртак, 29. новембра 2018. године, у просторијама Основне школе ''17. октобар'' у Јагодини одржана је радионица на тему превенције наркоманије и представљања позитивних животних стилова, у организацији Ученичког парламента Техничке школе у Ћуприји. Радионици су присуствовали представници УП свих основних школа из Јагодине. Нашу школу представљале су председница УП Нина Ђурђевић и Јана Милић, заједно са координатором УП, наставником Грађанског васпитања Марком Радивојевићем. Водитељ радионице био је координатор УП Техничке школе Марко Јаковљевић.
     Током радионице, приказана су три кратка филма о последицама злоупотребе дроге, из перспективе три различите улоге: пријатеља наркомана, мајке наркомана и наркомана који је успео да победи свој порок. Учесници су по приказивању сваког филма дискутовали о ономе што су видели и одговарали на питања водитеља стављајући се претходно у улогу једног од поменутих актера филма.
     У другом делу радионице, представници УП Техничке школе у Ћуприји Ђовани Стојановић, Анђела Динић и Милица Матић представили су пројекат под називом ''Ми варимо спортске справе'', који има за циљ промоцију значаја спорта за неговање здравих стилова живота. Основна идеја пројекта је да се ученицима представе добробити бављења групним и индивидуалним спортовима и да се спорт понуди као алтернатива насиљу и злоупотреби дроге и алкохола.
     Ученице наше школе су на најбољи начин представиле школу, узевши активно учешће у радионици и стекавши нова познанства и знања која ће радо искористити у осмишљавању нових акција са циљем унапређивања школског живота и шире заједнице.