Хуманитарна акција Ученичког парламента

Датум: 27. Decembar 2018 18:22 Категорија: Novosti

    
     У четвртак, 27. децембра 2018. године, чланови Ученичког парламента ОШ ''Бошко Ђуричић'' посетили су Дечје одељење Градске болнице у Јагодини у склопу хуманитарне акције поделе новогодишњих пакетића деци која се налазе на болничком лечењу. Чланови парламента су, у пратњи коодринатора УП наставника Грађанског васпитања Марка Радивојевића, на одељење однели 25 пакетића, уз још неке ствари намењене опремању самог одељења (флашице, друштвене игре, књиге, итд.). Особље болнице је срдачно дочекало све учеснике акције, а деца су се обрадовала пакетићима и контакту са својим старијим другарима и другарицама.
     ОШ ''Бошко Ђуричић'' већ неколико година у низу традиционално испоручује новогодишње пакетиће деци којој је мало празничне радости потребније него другима. Организатори и реализатори ових акција су чланови Ученичког парламента школе. Иако се чланови парламента мењају – старији ученици уписују средње школе, млађи долазе на њихово место – циљ је сваки пут подједнако племенит: помоћи онима којима је помоћ најпотребнија.
     Сарадња са Дечјим одељењем болнице је на највишем нивоу, као и захвалност запосленима на одељењу за посао који обављају.