Летопис 2013/2014.Летопис је историјски жанр свесловенске књижевности, који представља временски, више или мање детаљан запис историјских догађаја. Запис догађаја сваке године посебно, у летописима обично почиње речима: „Лета…" или „У лето..." (то јест „Године… (те и те)"), одакле и потиче назив — летопис, а вештина писања летописа се назива летописање.
У нашем летопису моћи ћете да видите кратак опис најважнијих догађаја у школи за наведену школску годину. Савремени летописи могу бити обогаћени фотографијама, па ћемо тако и ми све догађаје пропратити сликама.

ЛЕТОПИС 2013/2014.Септембар 2013.


Пријем првака

Поводом почетка нове школске године организован је свечани пријем за нову генерацију ђака првака Основне школе „Бошко Ђуричић“. Добродошлицу и најлепше жеље за почетак школовања пожелео им је директор наше школе Зоран Марковић и учитељице које ће ове године водити први разред. Специјални учесници програма су били прошлогодишњи прваци, који су припремили лепу добродошлицу за нове другаре.

 
 


Крос РТС-а

     Наставници физичког васпитања ОШ „Бошко Ђуричић“ на позив РТС-а организовали су крос за ученике од  5. до 8. разреда на Руском гробљу. Ово такмичење се одржало 20. септембра 2013. године са почетком у 13 часова.
     Учесници су са наставницима физичког васпитања организовано кренули из школе на Руско гробље. Тамо су их сачекали радници РТС-а. Прво су се такмичиле девојчице петог разреда, затим девојчице шестог разреда. Када су оне завршиле трку, кренули су дечаци петог разреда, а после њих дечаци шестог разреда. Након њих су наступиле засебно девојчице седмог и осмог разреда. Ове групе су трчале по 500 метара. После њих 600 метара су трчали засебно дечаци 7. и 8. разреда. Након осам узбудљивих трка, учесници су се сликали заједно, а после сви посебно по разредима. 
     Главне судије су били наставници физичког васпитања: Александра Милојевић, Нела Рмандић и Иван Самарџић, а помагале су им наставница историје Снежана Стојадиновић, наставница енглеског језика Јелена Лазић и наставница ликовне културе Јелена Милошевић. Учесници који су освојили једно од прва три места добили су похвалнице.
     Утисци судија, учесника, организатора РТС-а и остале публике су предивни. На крају су се сви вратили у школу, а учесници су узели своје ранчеве и похвалнице, па су журили својим кућама да обрадују своје ближње, али и своје другове и другарице, који су их пре поласка бодрили и давали им подршку.


Такмичење у пливању

Општинско такмичење у пливању оджано је 10. 09. 2013. године са почетком у 12 часова на градском олимпијском базену у Јагодини. На Општинском такмичењу учествовале су све градске и сеоске школе.
 
Нашу школу представљали су следећи ученици:
1. Вук Коцић  I р.                                        
2. Милош Марковић  II р.
3. Уна Стојановић   II р.
4. Лазар Ашанин   III р.
5. Вања Вуковић   III р.
6. Лена Филиповић   III р.
7. Невена Илић    III р.
8. Миша Стојановић   IV р.
9. Раде Миленковић   IV р.
10. Богдан Стојановић   IV р.
11. Никола Илић   VI р.
12. Матија Зарић   VI р.
13. Јована Марковић  VII р.
14. Алекса Рашић   VIII р.
15. Милош Томић   VIII р.
16. Павле Симић   VIII р.
17. Урош Стевановић   VIII р.
18. Стефан Маринковић  VIII р.
19. Миња Симић   VIII р.

За даље такмичење пласирало се 8 ученика :
1.  место- Невена Илић
2.  место- Вук Коцић                                             
1.  место- Раде Миленковић  
1.  место- Богдан Стојановић  
2.  место- Никола Илић  
2.  место- Маша Стојановић
1.  место- Јована Марковић
1.  место- Јана Марковић
 
Стефан Маринковић и Миња Симић освојили су 3. место, али се нису пласирали за даљи ранг такмичења.


Октобар 2013.

Школско такмичење у стоном тенису одржано је 7. 10. 2013. год.  у 13 часова и 15 минута у фискултурној сали школе. За такмичење у стоном тенису пријавило се 11 ученика наше школе. Од овог броја за Општинско такмичење пласирало се 3 ученика:                                                                                                                                                                                     
- Давид Ралевић 8-4
- Алекса Стојановић 8-2
- Лука Милошевић 7-1
 
Општинско такмичење одржано је 8.10. 2013. год. у Хали спортова ЈАССА са почетком у 9 часова. Учествовале су све градске и сеоске школе, нашу школу представљали су ученици:

- Давид Ралевић 8-4
- Алекса Стојановић 8-2
- Лука Милошевић 7-1
Екипа наше школе је у првом кругу такмичења победила екипу ОШ „17 октобар“ са 2:0, а у другом кругу учествовала без запажених резултата и изгубила од ОШ“Јоца Милосављевић“ резултатом 2:0.
Дечија недеља

Ученички парламент ОШ "Бошко Ђуричић" је осмислио активности за обележавање Дечије недеље. Сви смо се сложили да је најбитније да се дружимо и да проводимо време заједно, а да је најлепше и најједноставније да организујемо заједничко цртање на слободну тему, с тим да није толико битно да ли добро цртамо већ да желимо да се дружимо после часова са другарима из школе. Све најлепше ствари су једноставне. Деца то најбоље знају.

Ученици трећег разреда извели су програм намењен првацима поводом Дечије недеље 9. октобра у 17 часова. Певали су, рецитовали и глумили само за њих. Ученици четвртог разреда су им направили и поклонили држаче за оловке.Поводом Дечије недеље Ученички парламент је организовао 11. октобра „Потрагу за благом“. Две екипе седмог и осмог разреда трагале су за кесом пуном бомбона, која је била скривена у школском дворишту. На крају није било ни важно ко је пронашао кесу, јер су учесници поделили бомбоне.Предшколци, ученици првог и трећег разреда из подручног одељења наше школе у Деоници обележили су Дечију недељу маскенбалом."Креда црта маштом"

Ученици ОШ „Бошко Ђуричић“ и ове године су представљали град Јагодину на манифестацији „Креда црта маштом“, која се традиционално одржава у оквиру Дечије недеље у Београду. Манифестација се одржала 12. пут у организацији „Деце Палилуле“, а покровитељ је председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић.
     Прошле године ученици ОШ „Бошко Ђуричић“ били су позвани да учествују у осликавању платоа испред Дома Народне скупштине и то је био први пут да је Јагодина имала своје представнике у овој манифестацији. Остварена је добра сарадња са организаторима, па су ученици ове школе позвани да поново учествују. Кристина Јовановић 7/3, Марија Стефановић 7/3 и Вељко Матић 8/1 имали су прилику да на један дан своје школске клупе замене посланичким.
     „Креда црта маштом“ традиционално се одржава суботом у оквиру Дечије недеље, па је и ове године одржана у суботу, 12. октобра. Свечани део манифестације је почео у 12 часова. Миња Субота је био задужен за отварање свечаног дела програма са песмом „Деца су украс света“. Остали извођачи су припремили занимљив програм и са неколико нумера поздравили учеснике манифестације и госте. Председник организације „Деца Палилуле“ обратио се деци, а затим и одраслима уз позив да очувају ову манифестацију, јер је то за Народну скупштину најлепши дан у години. Потом је све присутне поздравио Радослав Вујовић, заменик генералног секретара и поручио деци да ће одрасли предузети све да им детињство буде лепо и да међу њима седе будући посланици и министри, који ће касније предузети одговорност за нашу земљу.
     Након свечаног програма учесници су изашли испред Дома Народне скупштине и прионули на оцртавање платоа. Сви су добили креде у боји и за кратко време плато се шаренио. Радови су могли да буду појединачни или групни. Кристина Јовановић, Марија Стефановић и Вељко Матић вредно су бојили кредама површину у нади да ће ове године освојити неку од награда. Учесници су имали сат и петнаест минута да насликају шта желе. Деца свих узраста из Београда, Ниша, Јагодине, Шапца, Бања Луке и неколико градова са Косова и Метохије показала су свој таленат у цртању. Тема је била по избору, у складу са жељом деце да упуте сопствене поруке одраслима у Дечијој недељи. Уследило је проглашење победника овогодишње манифестације „Креда црта маштом“ уз образложење да су изабрана четири рада која су подједнако добра и да сви деле прво место. Међу најбољима прозвани су и ученици ОШ „Бошко Ђуричић“. Кристина, Марија и Вељко су уз аплауз публике радосно примили награду. Након проглашења победника уследио је излет до београдског зоо врта, а потом и повратак у Јагодину. Овакве манифестације су одлична прилика да се деца из различитих градова упознају и друже, али и да упуте своје поруке одраслима.


 


Директор школе Зоран Марковић уручио је дипломе најбољим учесницима кроса РТС- а „Кроз Србију“ и пожелео пуно успеха победницима у даљим такмичењима.
Сарадња са Здравственим центром

Светлана Максимовић и Мирјана Петровић одржале су предавање 17. и 18. октобра у одељењима трећег разреда на тему "Правилна исхрана и лична хигијена".Фестивал дечијих и омладинских представа Србије

Ученици млађих разреда посетили су Културни центар 24. октобра и у оквиру Фестивала дечијих позоришта погледали представу "Драги др Психићу" ученика ОШ "Бошко Палковљевић Пинки" из Сремске Митровице.
Новембар 2013.

Ученици III/3 редовно учествују у литерарним и ликовним конкурсима дечијих часописа. За литерарне и ликовне радове на тему „Волео бих да посетим“ и „Годишња доба“ ученици су добили дипломе дечијег часописа „Ђачко доба“.Математичка олимпијада

Ученици наше школе постигли су изванредне резултате у финалу Осме дописне математичке олимпијаде, које је одржано у Београду 17. 11. 2013. у организацији МД „Архимедес“.
Награђени ученици:
Илић Богдан (5/3) – 3. награда
Ћујић Бранислав (5/3) – 3. награда
Ристић Никола (7/4) – 3. награда
Мијатовић Урош (5/3) – похвала
Јовановић Петар (6/1) – похвала

У просторијама наше школе 27. новембра организована је промоција ФК Јагодина. Шеф стручног штаба ФК Јагодина Младен Додић, директор омладинске школе Милош Велебит и координатор школе фудбала Горан Јовић, заједно са фудбалерима првог тима указали су нашим ученицима на значај бављења спортом, а уједно им пружили и прилику да покажу своје фудбалске вештине. Присутнима се обратио директор школе Зоран Марковић уз поруку ученицима да се баве спортом и здравим животом. Потом се обратио Младен Додић са речима да циљ није само тренирање него и укључивање ученика и родитеља у спортска дешавања и посета утакмицама, као и подршка другарима који су већ спортисти.У оквиру пројекта „Делујемо јер нам је стало" (подржан је од стране Министарства рада, запошљавања и социјалне политике), који има за циљ јачање плурализма друштва према особама са инвалидитетом и њиховим породицама, у петак, 29.11.2013. у два одељења наше школе одржана је радионица „Сензибилизација другара деце са сметњама у развоју из редовних школа“ од стране представника Хуманитарне организације "Дечије срце" из Београда, а у сарадњи са Удружењем МНРО Јагодина.

 
СликеДецембар 2013.

У финалу IV Интернет математичке олимпијаде, које је за ученике 5. разреда одржано 1. 12. 2013. у просторијама МД "Архимедес" у Београду, учествовали су ученици Марија Ристић (5/3), Бранислав Ћујић (5/3) и Војин Богдановић (5/4). Марија Ристић је освојила 3. награду, a Бранислав Ћујић похвалу.

 
Фотографија: У финалу IV Интернет математичке олимпијаде, које је за ученике 5. разреда одржано 1. 12. 2013. у просторијама МД

Безбедност у саобраћају

У сарадњи са Министарством унутрашњих послова 3. децембра одржано је предавање за ученике нижих разреда на тему „Безбедно учешће деце у саобраћају“.

Републичка награда у пливању

Ученица Јана Марковић III/3 освојила је прво место на Републичком такмичењу у пливању, које је одржано 3. 12. 2013. године у Београду.

Фотографија: Ученица Јана Марковић 3/3 освојила је прво место на Републичком такмичењу у пливању, које је одржано 3. 12. 2013. године у Београду! Честитамо!

Посета Фестивалу науке
 
Највећи регионални Фестивал науке одржан је седми пут у Београду у периоду од 5. до 8. децембра. Наша школа је организовано посетила фестивал у четвртак 5. децембра. Ученици који су постигли одређене резултате у току школовања имали су привилегију да присуствују овом догађају. Око педесет ученика са наставницима хемије, физике и математике присуствовало је извођењу експеримената из различитих области наука. Фестивал науке је значајан за све узрасте и нивое образовања, јер омогућава људима да спознају науку у свакодневним појавама у животу. Ученици наше школе су задовољни овогодишњом посетом фестивалу, а посебно издвајају експерименте у којима су и сами учествовали: седење на ексерима, прављење великих балона од сапунице, посета планетаријуму, тајне снимања филмских фантастичних сцена итд.


Наши ученици са наставницима


Хемијски експеримент


Тајна снимања фантастичних филмских сцена


Седење на ексерима


Прва награда на математичком такмичењу

Никола Ристић (VII/4) освојио је прву награду у финалу IV Интернет математичке олимпијаде за ученике седмог разреда у организацији МД „Архимедес“, које је одржано у недељу 15. 12. 2013. у Београду. 
Вече страних језика


Последње недеље првог полугодишта 25. децембра организовано је Вече страних језика, у којем су учествовали ученици од 5. до 8. разреда. Показали су своје знање из енглеског, немачког и француског језика. Ово је уједно била приредба за крај првог полугодишта намењена свим ученицима школе.
Крај првог полугодишта

На крају првог полугодишта ученици наше школе су се потрудили да са својим наставницима украсе учионице и школу новогодишњим украсима и да искажу своју радост због доласка 2014. године.

Јануар 2014.

Уочи Светог Саве

Поводом припрема за обележавање школске славе Светог Саве 23. јануара одржале су се Светосавске штафетне игре. Ово такмичење су организовале наставнице Александра Милојевић и Нела Рмандић. На малом школском терену у пар дисциплина такмичили су се ученици одељења V3 и V4. У првој игри такмичари су трчали до пола терена око чуњева како би узели штафету, затим су трчали до лопте, враћали се до другог играча трчећи и пимпујући лопту. Друга игра је захтевала од такмичара да скачу до половине терена држећи лопту између ногу, а затим да оставе лопту, узму штафету и трчећим кораком оду до следећег играча. У последњој игри такмичари су трчали до половине терена, где би направили колут напред, па трчали до краја терена, затим око кошаркашке лопте и назад. Победило је одељење V3 са резултатом 3:2. Такмичење се одржало да би ученици стекли већу брзину, снагу и спретност. Сви они који су пратили, били су изненађени спретношћу такмичара и све време громогласно навијали. На крају су сви учесници изјавили да су веома задовољни успехом и учествовањем на такмичењу.Прослављена школска слава ( 27. јануар )

И ове године за Светог Саву ученици четвртог разреда су са својим учитељицама приредили интересантан културно-уметнички програм. Учесници приредбе су били и ученици старијих разреда, који су пригодним хорским песмама улепшали овај дан. Смењивали су се различити поучни кратки драмски комади у духу светосавља. Ученици наше школе су и овај пут показали своје таленте за глуму, песму и игру. Поред ученика и наставника, приредби је присуствовао и велики број родитеља.Фебруар 2014.
 

У оквиру пројекта „Делујемо, јер нам је стало“ 1. фебруара одржан је једнодневни семинар у нашој школи под називом „Јачање капацитета наставника основних школа“. Циљ пројекта је подршка иницијативама за јачање инклузивности и плурализма друштва према особама са сметњама у развоју и њиховим породицама на територији општина Јагодина, Ћуприја, Параћин и суседним општинама. Пројекат је подржан од стране Министарства рада, запошљавања и социјалне политике. На основу анализе евалуационог упитника, који су наставници на крају едукације попуњавали, изведен је закључак да је за све учеснике семинар био веома користан.Одржана су школска такмичења из свих предмета како би се одабрали најбољи такмичари који ће нас представљати на општинском нивоу. Ранг листе су објављиване на огласним таблама, а ученици који су освојили довољан број поена су похваљени.

Директор наше школе увек организује посебан пријем за ученике који остваре одређене успехе. На тај начин школа даје на знање ученицима да их подржавамо, пратимо њихов рад и подстичемо на даљи успех. Један такав пријем организован је 7. фебруара за ученике одељења III/3. Јана Марковић је представљала нашу школу и освојила прво место у пливању (делфин) на Окружном такмичењу у Параћину и прво место на Републичком такмичењу у Београду, а Михаило Томић, Лола Милошевић, Софија Стевановић, Тихон Обрадовић, Мина Симовић и Христина Нешић су добили дипломе часописа „Ђачко доба“ за литерарно и ликовно стваралаштво. Директор им је честитао и погледао дечије часописе у којима су објављени радови овог одељења.

Позната јагодинска књижевница Рада Стефановић је 6. фебруара посетила нашу школу и ученике одељења III/3. Говорила је о новој објављеној збирци шаљивих песама за децу. Овим путем су ученици могли непосредно да сазнају нешто више о књижевном раду наше суграђанке. На тај начин се подстиче и креативност деце у области литерарног стваралаштва.

Март 2014.

У суботу, 1. марта, наша школа је била домаћин Општинског такмичења из математике за ученике од 5. до 8. разреда. За ученике 3. и 4. разреда Општинско такмичење одржано је у ОШ "17.октобар". Ученици наше школе остварили су изванредне резултате.


Завршена су сва општинска такмичења и наши ученици су показали добро знање из свих области. Ево и резултата:

РЕЗУЛТАТИ УЧЕНИКА ОШ „БОШКО ЂУРИЧИЋ“ НА ТАКМИЧЕЊИМА У ТОКУ ШКОЛСКЕ 2013/2014. ГОДИНЕ:  
ОПШТИНСКА ТАКМИЧЕЊА                
Ред.број Име и презиме Одељење Наставник Предмет Ранг Пласман      
1. Вероника Ђокић 6/3 Надица Савић-Ћујић Физика   ДА      
2. Никола Ристић 7/4 Надица Савић-Ћујић Физика   ДА      
3. Кристина Јовановић 7/3 Надица Савић-Ћујић Физика   ДА      
4. Никола Рашић 7/3 Надица Савић-Ћујић Физика   ДА      
5. Александра Здравковић 7/4 Надица Савић-Ћујић Физика   ДА      
6. Данијела Анђелковић 8/3 Надица Савић-Ћујић Физика   ДА      
7. Јордан Аврамовић 7/4 Јелена Глишовић Књижевна олимпијада I награда ДА      
8. Исидора Шишаковић 7/3 Јелена Глишовић Књижевна олимпијада II награда ДА      
9. Урош Мијатовић 5/3 Сандра Младеновић Математика I награда ДА      
10. Бранислав Ћујић 5/3 Сандра Младеновић Математика II награда ДА      
11. Богдан Илић 5/3 Сандра Младеновић Математика похвала        
12. Петар Јовановић 6/1 Данијела Драмићанин Математика похвала        
13. Никола Ристић 7/4 Драгиша Радивојевић Математика I награда ДА      
14. Кристина Јовановић 7/3 Драгиша Радивојевић Математика III  награда ДА      
15. Ивона Јанковић 8/3 Сандра Младеновић Математика I награда ДА      
16. Нина Петровић 8/1 Сандра Младеновић Математика III награда ДА      
17. Христина Нешић 3/3 Мирјана Милошевић Математика I награда НЕ      
18. Софија Стевановић 3/3 Мирјана Милошевић Математика III награда НЕ      
19. Лола Милошевић 3/3 Мирјана Милошевић Математика похвала НЕ      
20. Алекса Маринковић 3/3 Мирјана Милошевић Математика похвала НЕ      
21. Андреа Вучковић 3/2 Гордана Анђелковић Математика похвала        
22. Ђорђе Ристић 4/3 Милена Трифуновић Математика I награда ДА      
23. Димитрије Богдановић 4/1 Гордана Павловић Математика II награда ДА      
24. Игњат Јарамаз 4/1 Гордана Павловић Математика III награда ДА      
25. Страхиња Миљковић 4/3 Милена Трифуновић Математика III награда ДА      
26. Ружа Богдановић 4/3 Милена Трифуновић Математика похвала        
27. Никола Рашић 7/3 Мирјана Јовановић Хемија I награда ДА      
28. Александра Здравковић 7/4 Мирјана Јовановић Хемија II награда ДА      
29. Никола Ристић 7/4 Мирјана Јовановић Хемија II награда ДА      
30. Јордан Аврамовић 7/4 Мирјана Јовановић Хемија III награда ДА      
31. Миљана Митић 7/4 Мирјана Јовановић Хемија III награда ДА      
32. Ђурђа Милошевић 5/2 Ивана Комарек Српски језик I награда ДА      
33. Даница Милановић 5/2 Ивана Комарек Српски језик I награда ДА      
34. Уна Радосављевић 5/2 Ивана Комарек Српски језик I награда ДА      
35. Богдан Илић 5/3 Ивана Комарек Српски језик I награда ДА      
36. Марија Ристић 5/3 Ивана Комарек Српски језик I награда ДА      
37. Урош Мијатовић 5/4 Ивана Комарек Српски језик I награда ДА      
38. Бранислав Ћујић 5/5 Ивана Комарек Српски језик II награда ДА      
39. Исидора Шишаковић 7/3 Јелена Глишовић Српски језик III награда ДА      
40. Кристина Јовановић 7/3 Јелена Глишовић Српски језик   ДА      
41. Алексија Ђорђевић 6 Милан Јовановић Српски језик I награда ДА      
42. Александар Крстев 6 Милан Јовановић Српски језик II награда ДА      
43. Анастазија Радоичић 6 Милан Јовановић Српски језик III награда ДА      
44. Урош Мијатовић 5/3 Славица Радивојевић Биологија II награда ДА      
45. Нина Костић 5/1 Драганка Ђорђевић Биологија II награда ДА      
46. Ђурђа Милошевић 5/2 Драганка Ђорђевић Биологија II награда ДА      
47. Марија Ристић 5/3 Славица Радивојевић Биологија II награда НЕ      
48. Бранислав Ћујић 5/3 Славица Радивојевић Биологија III награда НЕ      
49. Даница Милановић 5/5 Драганка Ђорђевић Биологија III награда НЕ      
51. Јана Митић 5/5 Драганка Ђорђевић Биологија III награда НЕ      
52. Александрар Крстев 6/4 Славица Радивојевић Биологија II награда ДА      
53. Анђела Максимовић 6/2 Славица Радивојевић Биологија II награда ДА      
54. Борис Зарић 6 Славица Радивојевић Биологија III награда НЕ      
55. Миљана Радић 6 Славица Радивојевић Биологија III награда НЕ      
56. Сара Симић 6 Славица Радивојевић Биологија III награда НЕ      
57. Анђела Петровић 7/4 Драганка Ђорђевић Биологија II награда НЕ      
58. Јордан Аврамовић 7/4 Драганка Ђорђевић Биологија III награда НЕ      
59. Софија Јевтић 7/2 Драганка Ђорђевић Биологија III награда НЕ      
60. Милица Лакетић 7/2 Драганка Ђорђевић Биологија III награда НЕ      
61. Јована Филиповић 8/3 Драганка Ђорђевић Биологија II награда ДА      
62. Данијела Анђелковић 8/3 Драганка Ђорђевић Биологија III награда НЕ      
63. Миљана Недељковић 8/3 Драганка Ђорђевић Биологија III награда НЕ      
64. Богдан Илић 5 Снежана Стојадиновић Историја II награда ДА      
65. Урош Мијатовић 5/3 Снежана Стојадиновић Историја III награда ДА      
66. Никола Илић 6 Небојша Милосављевић Историја III награда ДА      
67. Јордан Аврамовић 7/4 Снежана Стојадиновић Историја II награда ДА      
68. Александра Здравковић 7/4 Снежана Стојадиновић Историја II награда ДА      
69. Стефан Илић 8 Снежана Стојадиновић Историја II награда ДА      
70. Стефан Јеврић 8 Снежана Стојадиновић Историја III награда ДА      
71. Кристина Јовановић 7/3 Јелица Његић Географија II награда ДА      
72. Анђелија Петровић 7/4 Јелица Његић Географија III награда НЕ      
73. Мартин Стефановић 8 Биљана Вељковић Географија II награда ДА      
74. Стефан Маринковић 8/4 Марија Нићифоровић Техничко и информатичко образовање II награда ДА      
75. Милица Милосављевић 6/3 Предраг Стевановић Техничко II награда ДА      
76. Нина Јарамаз 6/3 Предраг Стевановић Техничко II награда ДА      
77. Иван Динић 6/3 Предраг Стевановић Техничко II награда ДА      
78. Алекса Стевановић 6/2 Предраг Стевановић Техничко III награда ДА      
 

У нашој школи је 13. марта организовано математичко такмичење "Мислиша" за све ученике од 2. до 8. разреда. Велики број ученика је био заинтересован за ово такмичење. Били су распоређени у седам учионица и решавали су различите математичке проблеме.


Организован је свечани пријем код директора 25. марта за све ученике који су постигли добре резултате на општинским такмичењима. Директор је похвалио све ученике и наставнике који су вредно радили и остварили одличне резултате на такмичењима из свих предмета.

Одржан је Сајам професионалне оријентације 28. марта у Ћуприји. Ученици наше школе су посетили сајам и обавестили се о могућим занимањима којима би могли да се баве у будућности. Све школе нашег округа имале су своје презентације и будућим средњошколцима су дале најбитније информације о могућем даљем образовању.

Културно-издавачки центар "Српска кућа" из Пожаревца је 2013. расписала конкурс за књигу "Сто младих талената поморавског округа". То је пројекат који афирмише младе писце. Нашу школу у тој књизи представљају ученици 3/3. Објављене су песме Софије Стевановић, Невене Илић, Алексе Маринковића, Петре Милосављевић, Александре Мишковић, Нине Ђурђевић, Луке Мијатовића и Богдана Урошевића. Литерарна секција овог одељења има 16 чланова и поносни смо на њихов успех.
Април 2014.

ОШ „Бошко Ђуричић“ била је домаћин Окружног такмичења из математике 5. 4. 2014. за ученике од 5. до 8. разреда. За ученике 4. разреда такмичење је одржано у ОШ „17. октобар“ .
Хор наше школе отворио је такмичење певајући стихове: „ Када моје очи виде купе, пирамиде / тад моје срце игра у ритму као чигра.“
Текст је написала Огњенка Тодосијевић, наставник музичке културе, а музичка подлога је Бајагина песма „Музика на струју“.
Можемо да се похвалимо добром организацијом и изванредним успехом наших ученика.


Ученици наше школе су и ове године учествовали на смотри рецитатора „Песниче народа мог“, која је одржана 10. априла у Културном центру. У категорији старијих разреда Јована Филиповић, ученица осмог разреда наше школе, освојила је 1. место, а у категорији млађих разреда Лука Ристић, ученик другог разреда наше школе, освојио је 3. место.
У петак, 11. априла, организован је квиз у којем су се ученици седмог разреда такмичили у знању о хајдуцима и ускоцима на основу обрађеног градива из историје и српског језика. Пре почетка самог квиза ученици су извели кратак драмски комад „ Хајдук Станко“, а затим је уследило такмичење. Квиз се састојао од седам игара. Свака игра је носила одређени број поена. Такмичиле су се две екипе. У екипи ХАЈДУКА су били следећи такмичари: Страхиња Радојковић 7-1, Тодор Дирак 7-2, Матија Ђорђевић 7-3 и Вишња Милошевић 7-4. У екипи УСКОКА су били следећи такмичари: Петар Митић 7-1, Југослав Урошевић 7-2, Никола Милетић 7-3 и Ксенија Нишавић 7-4. Наставница историје Снежана Стојадиновић и наставница српског језика Јелена Глишовић су биле супервизори овог квиза. Квизу су присуствовали ученици свих одељења седмог разреда, наставници, директор и родитељи. После неизвесне борбе победила је екипа ХАЈДУКА. Сви учесници су показали одлично знање и на крају квиза су добили похвалнице за учешће. Ученици су показали велико интересовање за квиз, па је обећано да ће се сличан квиз одржати и следеће школске године, али на другу тему.
Мај 2014.

У Сремским Карловцима, 10. маја, одржано је Републичко такмичење из књижевности – Књижевна олимпијада и Исидора Шишаковић, ученица седмог разреда наше школе, је освојила треће место. Тест је садржао 20 питања и сваки задатак је носио по један поен. Прво место добија ученик са 20 поена, друго место са 19 поена и треће место са 18 поена. Карловачка гимназија је и ове године била домаћин такмичења и угостила је око 240 ученика седмог и осмог разреда. Било је 166 ученика седмог разреда који су се такмичили у познавању српске и светске књижевности.Нико није ни слутио да ћемо у онаквом невремену дочекати 15. мај – Дан школе. Ипак, успели смо да обавимо већи део планираних активности.

Одиграна је већ традиционална фудбалска утакмица, у којој учествују наставници и родитељи ученика.


Положено је цвеће поред бисте Бошка Ђуричића испред школе.
Одржана је промоција „Звончице“, часописа одељења III/3.
Изведена је приредба за ученике и наставнике у Културном центру.На почетку су сви најбољи ученици добили похвалнице за учешћe на разноразним такмичењима.

Прозвани су ученици млађих разреда са наставницима.


Прозвани су и ученици старијих разреда са наставницима.

На крају су остали учесници републичких такмичења.Тема овогодишње приредбе је била „Живот је маскенбал“, па су тачке биле у вези са маскама, глумом, скривањем, позориштем...
Улогу водитеља су имали кратки драмски комади у вези са играњем, глумом и певањем.

Кратак драмски комад најављује сегмент о игрању.Међутим, другу приредбу, која је намењена родитељима ученика и осталом грађанству, нисмо могли да одржимо тог 15. маја. На територији државе је проглашена ванредна ситуација због поплава које су захватиле нашу земљу. Друга приредба је одржана недељу дана пре завршетка школске године.

Овако је изгледала улица испред наше школе.


 
Увек нам је драго да можемо да обележимо Дан школе, али свакако у бољим околностима
.На 40. Математичком турниру, екипном првенству основних школа, које је одржано 25. маја 2014. у Београду, петочлана екипа наше школе освојила је похвалу. Чланови екипе су били:                      
     1. Ђорђе Ристић 4/3                      
     2. Урош Мијатовић  5/3                      
     3. Петар Јовановић 6/1                     
     4. Никола Ристић 7/4                     
     5. Нина Петровић 8/1
 
Учествовало је 100 екипа (школа). Свака екипа имала је по 5 такмичара (по један ученик IV, V, VI, VII  и VIII разреда) , што је укупно 500 такмичара.
 
У појединачној конкуренцији Ђорђе Ристић 4/3 и Никола Ристић 7/4 такође су освојили похвале. Честитамо им и желимо успех на наредним математичким такмичењима!Јун 2014.

У недељу, 8. јуна 2014. године, у просторијама Техничке школе у Аранђеловцу одржано је Републичко такмичење из историје. Ученици осмог разреда наше школе постигли су запажене резултате. Стефан Илић је освојио прво место (48 бодова), а Стефан Јеврић друго место (47 бодова). Тест је садржао 15 питања, а укупан број поена је износио 48. Укупно се такмичило 376 ученика осмог разреда. Честитамо ученицима и желимо им још оваквих успеха у даљем школовању.Марија Стефановић и Анђелија Петровић, ученице седмог разреда наше школе, учествовале су и ове године на наградном конкурсу који организује ЕГШ "Никола Тесла" - "Енергију штедим ЈА више вредим" и оствариле запажене резултате:

Прва награда
Марија Стефановић ОШ "Бошко Ђуричић“, Јагодина
ментор Марија Вулић (флеш 16GB, месечна карта за позориште, годишња чланарина у библиотеци, ЛЕД сијалица, ваучер кафеа “Падрино“, анатомска обућа и ментору поклон)

Трећа награда
Анђелија Петровић ОШ "Бошко Ђуричић“, Јагодина
ментор Предраг Стевановић (флеш 8GB, месечне карте за позориште, годишња чланарина у библиотеци, ЛЕД сијалица , ЦД“ Роботика“, фризура, књига и ментору поклон)


Овим завршавамо летопис за школску 2013/2014. годину уз закључак да је била врло успешна.