Трећа конференција ученичких парламената централне Србије

Датум: 26. Oktobar 2017 10:16 Категорија: Novosti

Ученички парламент наше школе на Трећој конференцији ученичких парламената централне Србије

     Трећа конференција ученичких парламената централне Србије одржана је 19. октобра у Смедереву. Основна школа „Бошко Ђуричић“, препозната као једна од водећих у нашем округу, добила је позив од Градског парламента ученика Смедерева да својим учешћем подигне ниво рада ове конференције. Учешће су узели и представници школа из Краљева, Шапца, Ваљева, Ужица, Чачка и Винче. Поред представника школа, учествовали су и представници Министарства просвете и локалне заједнице.
     Тема  овогодишње конференције била је „Утицај медија на развој медијске културе  код основаца“. Учесници су се најпре окупили у ОШ „ Др Јован Цвијић“, где су  ученици наше школе говорили о досадашњем раду  Ученичког парламента и  разменили искуства са ученицима из осталих градова. Након представљања, одржана је конференција у просторијама Музеја у Смедереву.  Подељени у групе, ученици из свих градова су имали прилику да учествују у различитим радионицама.  Највише пажње је било посвећено утицају медија на децу адолесцентског узраста, као  и на позитивне и негативне стране коришћења друштвених мрежа. Представници наше школе  су активно учествовали у свим дебатама, показали кретивност и  дружили се са својим вршњацима. На крају конференције састављена је заједничка декларација и изражена жеља да се ученици из различитих округа  и даље окупљају, проширују своја знања и размењују искуства. Уследило је заједничко разгледање центра Смедерева и културних знаменитости.
     Ученици ОШ „Бошко Ђуричић“ су на најбољи начин представили своју школу и округ, задовољно отишли кућама, обогаћени за нова знања, која ће поделити са својим друговима.