Креда црта маштом

Датум: 30. Novembar 2012 11:32 Категорија: Novosti

Ученици ОШ "Бошко Ђуричић" представљали Јагодину у Београду

Поводом Дечије недеље ( 1-7. октобар 2012. ) у оквиру манифестације „Креда црта маштом“ ученици Основне школе „Бошко Ђуричић“ били су позвани да 7. октобра представљају Јагодину у осликавању платоа испред Народне скупштине Републике Србије у Београду. То је традиционална манифестација која се одржава већ једанаест година. Том приликом деца различитих узраста осликавају плато кредама у боји и на тај начин шаљу поруке одраслима.
   Манифестација је почела у 12 часова у Великој сали Народне скупштине, где су различити извођачи поздравили ученике из београдских школа, госте из Новог Сада, Ниша и Јагодине. Децу су на посланичким клупама сачекали  листићи са молбом да напишу или нацртају поруке посланицима. На крају уметничког програма свима се обратио и председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић.
   Од 13 до 14 часова деца су осликавала простор на платоу испред Скупштине кредама у боји. Свако је имао свој простор за сликање, а радови су могли да буду групни или појединачни. Наш град су представљале Кристина Јовановић, Александра Здравковић и Марија Стефановић, ученице шестог разреда Основне школе „Бошко Ђуричић“. Тема сликања је била слободна и у складу са жељом деце да упуте сопствене поруке у оквиру Дечије недеље. За кратко време плато је био обојен свим бојама, а међу њима се шаренио и рад девојчица из Јагодине. Ово је јединствена прилика да се деца Србије окупе на једном месту и пошаљу своје поруке одраслима.