Ускршње чаролије

Датум: 02. Maj 2019 16:26 Категорија: Novosti

Ученици наше школе учествовали су у различитам активностима које су претходиле најрадоснијем хришћанском празнику.

На позив организације „Деца Палилуле". а под покровитељством Његове Светости, патријарха српског Г. Иринеја и Њ.К.В. престолонаследника Александра II Карађорђевића, ученици наше школе учествовали су на манифестацији „Дечије Васкршње чаролије", осликавајући васкршња јаја у Конаку кнегиње Љубице у Београду.
Нашу школу су представљали Михаило Томић и Софија Стевановић (8. разред), као и ученици 6. разреда, Јелена Јанићијевић, Теа Марковић, Владимир Јовановић, Сара Нешић, Кристина Петровић и Миа Петровић.
Након осликавања јаја, за све учеснике је приређен свечани пријем на Белом двору код престолонаследника, где су подељени васкршњи пакетићи.
Ученице Јелена Јанићијевић и Сара Нешић освојиле награде за најлепша осликана васкршња јаја у оквиру манифестације, и том приликом Јелени Јанићијевић је додељена награда за освојено 1. место.

На Велики четвртак, ученици наше школе Лука Јанићијевић (4/1), Милена Бојић (3/1), Лара Демић (2/4) и Лана Недељковић (1/1) су учествовали у фарбању васкршњих јаја у Старој цркви  у организацији Удружења ратних војних инвалида. Том приликом, наша ученица Милена Бојић је освојила 3. место.

Похваљујемо све ученике и честитамо им на великом труду и залагању.