Ученици ОШ "Бошко Ђуричић" међу најбољима

Датум: 21. Oktobar 2013 14:07 Категорија: Novosti

Други пут на манифестацији "Креда црта маштом"

     Ученици ОШ „Бошко Ђуричић“ и ове године су представљали град Јагодину на манифестацији „Креда црта маштом“, која се традиционално одржава у оквиру Дечије недеље у Београду. Манифестација се одржала 12. пут у организацији „Деце Палилуле“, а покровитељ је председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић.
     Прошле године ученици ОШ „Бошко Ђуричић“ били су позвани да учествују у осликавању платоа испред Дома Народне скупштине и то је био први пут да је Јагодина имала своје представнике у овој манифестацији. Остварена је добра сарадња са организаторима, па су ученици ове школе позвани да поново учествују. Кристина Јовановић 7/3, Марија Стефановић 7/3 и Вељко Матић 8/1 имали су прилику да на један дан своје школске клупе замене посланичким.
     „Креда црта маштом“ традиционално се одржава суботом у оквиру Дечије недеље, па је и ове године одржана у суботу, 12. октобра. Свечани део манифестације је почео у 12 часова. Миња Субота је био задужен за отварање свечаног дела програма са песмом „Деца су украс света“. Остали извођачи су припремили занимљив програм и са неколико нумера поздравили учеснике манифестације и госте. Председник организације „Деца Палилуле“ обратио се деци, а затим и одраслима уз позив да очувају ову манифестацију, јер је то за Народну скупштину најлепши дан у години. Потом је све присутне поздравио Радослав Вујовић, заменик генералног секретара и поручио деци да ће одрасли предузети све да им детињство буде лепо и да међу њима седе будући посланици и министри, који ће касније предузети одговорност за нашу земљу.
     Након свечаног програма учесници су изашли испред Дома Народне скупштине и прионули на оцртавање платоа. Сви су добили креде у боји и за кратко време плато се шаренио. Радови су могли да буду појединачни или групни. Кристина Јовановић, Марија Стефановић и Вељко Матић вредно су бојили кредама површину у нади да ће ове године освојити неку од награда. Учесници су имали сат и петнаест минута да насликају шта желе. Деца свих узраста из Београда, Ниша, Јагодине, Шапца, Бања Луке и неколико градова са Косова и Метохије показала су свој таленат у цртању. Тема је била по избору, у складу са жељом деце да упуте сопствене поруке одраслима у Дечијој недељи. Уследило је проглашење победника овогодишње манифестације „Креда црта маштом“ уз образложење да су изабрана четири рада која су подједнако добра и да сви деле прво место. Међу најбољима прозвани су и ученици ОШ „Бошко Ђуричић“. Кристина, Марија и Вељко су уз аплауз публике радосно примили награду. Након проглашења победника уследио је излет до београдског зоо врта, а потом и повратак у Јагодину. Овакве манифестације су одлична прилика да се деца из различитих градова упознају и друже, али и да упуте своје поруке одраслима.