Novosti

Свечана додела Вукових диплома осмацима и проглашење ученика генерације

Датум: 25. Jun 2022 15:49 Категорија: Novosti

У нашој школи је 21. 6. 2022. године организована свечана додела Вукових диплома најбољим ученицима осмог разреда, а том приликом проглашен је и ученик генерације. Вукову диплому диплому добио је 21 ученик од укупно 98 осмака: Ива Радосављевић 8/1, Филип Ивановић 8/1, Андрија Пашић 8/1, Лена Стојанкић 8/1, Ива Урошевић 8/1, Ана Јеремић 8/1, Милица Павић 8/2, Јана Петровић 8/2, Марија Агатоновић 8/3, Богдана Васић 8/3, Јана Јовановић 8/3, Јанко Николић 8/3, Нађа Петровић 8/3, Стеван Станковић 8/3, Петар Драмићанин 8/4, Петар Ђуретић 8/4, Нађа Костадиновић 8/4, Емилија Митровић 8/4, Војин Младеновић 8/4, Петра Нешић 8/4 и Страхиња Стојадиновић 8/4.

Комисија за одабир ученика генерације имала је тежак задатак, будући да су наши ученици показали изванредне резултате на многим такмичењима. Према нашем правилнику, највише поена имала је ученица Ива Радосављевић 8-1. Поносни смо на наше ученике и свима им честитамо на овом успеху и желимо им још много нових и већих.

  

Прочитај

Обогаћен једносменски рад у Винорачи и Деоници

Датум: 19. Jun 2022 15:01 Категорија: Novosti

Ученици у обогаћеном једносменском раду у Винорачи и Деоници обележили су долазак пролећа пројектом „Пролеће је стигло у наш крај“. Уз слајдове презентације обновили су и проширили знања о одликама овог годишњег доба, одмерили знање у „Пролећном квизу“, аранжирали пролећне букете, уткали много маште и креативности у прављење постера „Пролеће“ и израду веселих змајева, а научили су и нешто ново о облацима. У пролеће се обележава и Васкрс, један од најрадоснијих хришћанских празника, коме је била посвећена једна од радионица у априлу месецу на којој су ученици правили васкршње корпице. Најважније од свега – уживали су у пролећном расположењу!


Прочитај

Двадесет и једна награда за наше ученике на литерарном и ликовном конкурсу књижевног часописа за децу ,,Витез''

Датум: 19. Jun 2022 14:48 Категорија: Novosti

На ликовном и литерарном конкурсу књижевног часописа за децу ,,Витез", двадесет и један ученик наше школе награђен је дипломом Витез и књигама Недељка Попадића. Добитници диплома и књига су: Дарија Јоцић 1/3, Љубица Бјелокостић 1/3, Емилија Денић 1/4, Богдана Добројевић 1/4, Анастасија Алексић 1/4, Нађа Савић 2/1, Теодора Тодоровић 2/2, Драган Исаковић 2/2, Љубица Тричоковић 2/2, Николина Пешић 2/2, Петра Миљковић 2/2, Тара Вулић 2/4, Ивона Милетић 3/2, Неда Кошанин 3/3, Ђорђе Арифовић 3/3, Хелена Бојовић 3/3, Анђела Николић 3/3, Софија Симић 3/3, Илија Милосављевић 3/3, одељењска заједница 3/3 и Теа Милошевић 4/2. Честитамо свим добитницима награде ,,Витезово пролеће".


Прочитај

Уручење награда ученицима који су остварили изузетне резултате на такмичењима

Датум: 17. Jun 2022 16:21 Категорија: Novosti

Скупштина града Јагодине наградила је 15. 6. ученике јагодинских основних и средњих школа који су на међународним и републичким такмичењима освојили једно од прва три места. Нашу школу представљали су Павле Јовановић 5-2 и Ања Рајковић 8-3.
Честитамо свим ученицима на оствареним резултатима!


Прочитај

Ученици трећег разреда 10. 6. 2022. посетили су Црвени крст у Јагодини

Датум: 10. Jun 2022 22:18 Категорија: Novosti

У оквиру пројекта ,,Црвени крст" ученици су посетили Црвени крст у Јагодини. Волонтери Црвеног крста су говорили о активностима Црвеног крста и акцијама које реализују. Ученици су се упознали са волонтерским радом и њиховим активностима.


Прочитај

Светски дан заштите животне средине

Датум: 10. Jun 2022 22:09 Категорија: Novosti

Ученици наше школе обележили су 5. јун, Светски дан заштите животне средине. На ЧОС-у су ученици 3-3 предлагали савете о начину очувања животне средине и заштити од људских делатности. Мапом ума представили су еколошке савете заштите животне средине. Ученици су уредили пано посвећен овом дану пошто су реферисали о  променама у природи које су настале људском делатношћу.

   

Прочитај

Обогаћени једносменски рад у Винорачи и Деоници

Датум: 29. Maj 2022 13:41 Категорија: Novosti

У оквиру пилот пројекта „За живот учи лако – сазнај како“ ученици издвојених одељења у Винорачи и Деоници након израде домаћих задатака баве се и разним другим активностима. Кроз пројектне активности у фебруару и марту месецу под називом "Зима" и "Птице нашег краја" бавили су се карактеристикама годишњег доба зиме и зимским чаролијама, проширивали знања о птицама нашег краја, а једну од радионица посветили су и обележавању Дана жена. Својим мамама и бакама исказали су љубав и захвалност правећи им пригодне поклоне за њихов дан. Ученици су препознали могућност да помогну својим „пернатим другарима“ да лакше преброде хладне зимске дане, те су се латили боја и четкица и уз мало труда, маште и креативности направили хранилице за птице. Хранилице су напуњене семенкама и зрневљем, птичице су напуниле своје стомачиће, а ученици своја срца срећом, поносом и задовољством.
Кад чинимо друге срећним, сами постајемо још срећнији – лекција је коју су ови малишани успешно савладали!

Прочитај

НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА

Датум: 26. Maj 2022 20:10 Категорија: Novosti

Дана 25. 5. 2022. године, у нашој школи одржан је пријем у част најбољих ученика наше школе, односно оних који су се пласирали на републичко такмичење или су на републичком такмичењу освојили награду. Директор школе је доделио награде ученицима и наставницима и захвалио им се на залагању, труду и постигнутом успеху.
Поносни смо на успехе наших ученика, који су и ове године остварили одличне резултате из свих предмета и на свим нивоима такмичења.


Прочитај

Радионица ПРИЈАТЕЉСТВО

Датум: 24. Maj 2022 11:38 Категорија: Novosti

Чланови Вршњачког тима за рад са млађим разредима одржали су 16. 5. 2022. на часу ЧОС-а радионице ,,Пријатељство" са ученицима 1/2 и 1/3.
Са ученицима 1/2 дружили су се чланови тима Ивонa Милосављевић 7/3 и Милена Миљковић 7/3. Са ученицима 1/3 дружили су се чланови тима Тина Мијајловић 7/1 и  Ива Милошевић 7/1.
Ученици су пажљиво слушали, писали и цртали на тему пријатељства. Радознало су слушали и одговарали слободно о пријатељству. Написане реченице о пријатељству читали су на крају часа. Часове ЧОС-а у 1/2 и 1/3 посетила је Горица Милетић, педагог у школи.

Прочитај

Промоција одељењског часописа ,,Звонце''

Датум: 24. Maj 2022 11:15 Категорија: Novosti

 Ученици 3/3 су 20. 5. у 16.00 часова презентовали одељењски часопис ,,Звонце" као продукт свог рада на пројекту ,,Одељењски часопис 3/3"  реализованог од септембра до маја ове школске године.       
        Ученици су поводом Дана школе  пригодним програмом представили одељењски часопис који је и имао за циљ да презентује све наставне и ваннаставне активности. Ученици су активности  бележили сликом, речима и представили их гласилом које су назвали  „Звонце“.  Промоцији часописа присуствовали су родитељи ученика, директор, школски психолог, учитељице и ученици 1/1, 3/1, 3/2 и 3/4.                                
Ранијих година су из штампе излазили одељењски часописи „Зборник“, „Играоница“, „Креативко“ ,  „Звончица“ и  „Палчица“.  Часописом ,,Звонце" је настављена традиција објављивања часописа наше  учитељице Мирјане и њених ученика. Погледајте  део атмосфере са промоције.


Прочитај