Novosti

Трећи број одељењског часпописа ,,Звонце''

Датум: 18. Maj 2022 20:08 Категорија: Novosti

Ученици 3/3 с учитељицом Мирјаном Милошевић, поводом Дана школе, објавили су трећи број одељењског часописа ,,Звонце". У часопису су представили све наставне и ваннаставне активности од септембра до маја. Презентацију часописа уз пригодни програм одржаће 20. маја у 16 часова.
Погледајте и дигиталну верзију часописа на следећем линку: 
https://issuu.com/saskastefanovic8519/docs/sodapdf-merged-merging_result


Прочитај

Радионица ПРИЈАТЕЉСТВО

Датум: 13. Maj 2022 09:43 Категорија: Novosti

Вршњачки тим за рад са ученицима млађих разреда одржао је радионицу ПРИЈАТЕЉСТВО са ученицима 1-1. У присуству учитељице Лидије, на часу ЧОС-а, ученице седмог разреда Ивона и Тина разговарале су о пријатељству међу вршњацима. Ученици су после разговора о пријатељству писали  о добром пријатељу  и цртали дружење са пријатељем.


Прочитај

Дан школе ,,11. мај''

Датум: 12. Maj 2022 20:16 Категорија: Novosti

Дана 11. 5. 2022. ученици 4. разреда су са својим учитељицама посетили школу  ,,11.мај " и присуствовали пригодном програму поводом Дана школе.
Ученици су учествовали и у њиховим активностима, засадили ДРВО ДРУГАРСТВА и правили пано на тему РЕЦИКЛАЖА.

  

  

Прочитај

Уџбеници за школску 2022/2023. годину

Датум: 12. Maj 2022 11:10 Категорија: Novosti


 

Прочитај

Хуманитарни базар МНОГЕ РУЧИЦЕ БЛАГОСЛОВЕНЕ у нашој школи

Датум: 15. April 2022 11:37 Категорија: Novosti

У оквиру обележавања најрадоснијег хришћанског празника Васкрса, у нашој школи ће се од 18. до 21. априла, од 9 до 18 часова, организовати хуманитарни базар МНОГЕ РУЧИЦЕ БЛАГОСЛОВЕНЕ и низ културних активности под истим слоганом. Сав прикупљен новац биће дониран деци за чије је лечење неопходан.


Прочитај

Хуманитарни кошаркашки турнир

Датум: 08. April 2022 16:37 Категорија: Novosti

Ученички парламент наше школе организовао је хуманитарни кошаркашки турнир у коме су учествовали ученици свих одељења 7. и 8. разреда. Циљ турнира био је прикупљање новца за потребе лечења Вање и Косте, наших храбрих малих другара којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија. Сви који су желели да присуствују утакмицама морали су да донирају новац намењен Вањи и Кости у складу са својим могућностима.

Победници турнира били су ученици одељења 8-4, који су у финалу победили најбољи тим 7. разреда (комбинација одељења 7-1 и 7-5). Након тријумфа, тим одељења 8-4 одиграо је и ревијалну утакмицу против наставника.

    

  

Прочитај

Електронско заказивање термина за упис првака

Датум: 18. Mart 2022 09:30 Категорија: Novosti

Поштовани родитељи будућих ђака првака,

Обавештавамо вас да ће вам од 21.03.2022. год. бити доступна  
услуга  на Порталу еУправа – еУпис ђака првака у основне школе. Захваљујући овој услузи, моћи ћете да закажете термин за упис и тестирање детета у нашој школи.

 

Прочитај

Активности 5. разреда (Српски језик и књижевност)

Датум: 13. Mart 2022 17:08 Категорија: Novosti

Ученици 5. разреда наше школе написали су дивне радове о мостовима, инспирисани Андрићевим есејем ,,Мостови''. Они су се информисали о различитим мостовима који постоје свуда у свету, одабрали онај који им је најзанимљивији, описали га користећи различита стилска средства и осликали га или су приложили његову фотографију. У овим радовима нашли су се најпознатији и највећи светски мостови, али и они мали, често неприметни, који су такође веома важни за свакодневно функционисање људи. Ученици су схватили симболику и значај мостова и креирали лепши и бољи поглед на свет и ствари око себе.
У наставку текста погледајте њихове радове.
 

Прочитај

Активности Ученичког парламента

Датум: 01. Mart 2022 11:12 Категорија: Novosti

‌У циљу обележавања Међународног дана борбе против вршњачког насиља, познатом и као Дан розе мајица, представнице Ученичког парламента наше школе направиле су плакат посвећен промоцији ненасиља и солидарности. У отвореним шакама различитих боја исписане су поруке љубави и толеранције, инспирисане подршком коју је Чак Мекнил, ученик једне канадске школе, добио од својих вршњака након што је био изложен насиљу јер је у школу дошао одевен у розе мајицу.

  

Прочитај

Међународни дан борбе против вршњачког насиља (Дан розе мајица)

Датум: 24. Februar 2022 17:10 Категорија: Novosti

Међународни дан борбе против вршњачког насиља, који се обележава сваке последње среде месеца фебруара, прихваћен је још 2007. године, након догађаја у једној канадској провинцији, где је ученик једне школе дошао обучен у розе мајицу. Група вршњака починила је брутално насиље над њим, не знајући да је дечак тим чином подржао своју тешко оболелу мајку од карцинома. Сутрадан су сви његови другови обукли розе мајице у знак подршке и као симбол борбе против вршњачког насиља. Тиме је розе мајица постала заштитни знак, као и подршка сваком детету које доживи насиље.
Као и претходних година, наша школа је 23. 2. 2022. по Програму заштите обележила  Дан розе мајица кроз бројне активности ученика. Ученици су кроз игру научили зашто обележавамо овај дан, шта је то насиље и да насиље не треба да буде модел ничијег понашања. Поруке вербалног насиља преобликовали смо у поруке љубави и пријатељства, исписали их, а затим извлачили из кутије и записивали их на претходно изрезане розе мајице. Било је веома забавно и корисно, а слике говоре више од речи.

        

Прочитај