Novosti

Дечја недеља

Датум: 05. Oktobar 2022 10:05 Категорија: Novosti

 Дечја недеља се ове године обележава од 3. до 9. октобра под слоганом ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА. Тим поводом ученици наше школе имали су велики број активности: прваци су испред школе кредама у боји ,,цртали срцем'', други разред се побринуо да нам улепша школу паноима, ученици трећег разреда су прелепом приредбом почастили прваке, а четвртаци су их обадовали поклонима.



     

Прочитај

Друга годишњица постојања мреже школа ,,Волим француски''

Датум: 04. Oktobar 2022 17:35 Категорија: Novosti

У Београду је у петак 30. септембра, у КЦ Град обележена друга годишњица постојања мреже школа ,,Волим француски'', чији смо ми чланови од пре годину дана. Мрежу чини 35 школа смештених  у 27 градова Србије,који су том приликом били и гости Француског института. Нашу школу су представљале ученице Дарија Радојичић и Сања Игњатовић у пратњи наставнице француског језика.


Прочитај

Европски дан језика

Датум: 04. Oktobar 2022 17:23 Категорија: Novosti

У нашој школи је 26. 9. обележен Европски дан језика на часовима енглеског, немачког и француског језика у свим одељењима. 

Прочитај

Угледни час из ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Датум: 03. Oktobar 2022 14:14 Категорија: Novosti

Одржан је 3.10.2022.године у одељењу 8/5. Час је одржала наставница Андријана Стефановић.




Прочитај

Угледни час

Датум: 29. Septembar 2022 11:23 Категорија: Novosti

Дана 14. 09.2022. Стефан Младеновић, наставник математике, и Славица Радивојевић, наставница биологије одржали су угледни час у одељењу 6/1. У питању је наставна јединица УПОРЕЂИВАЊЕ ЦЕЛИХ БРОЈЕВА.Час је показао корелацију између ова два предмета, уз додатна питања која је припремила наставница историје. Часу су присустволи директор школе, педагог и наставници. Ученици су били активни, и може се рећи да су уживали на оваквом часу.




Прочитај

Полазак у школу - обавештење за родитеље и ученике

Датум: 31. Avgust 2022 12:15 Категорија: Novosti

Прочитај

Обавештење за родитеље ученика 1. разреда

Датум: 24. Avgust 2022 15:18 Категорија: Novosti

Свечани пријем и прозивка ученика првог разреда наше школе одржаће се у среду, 31. августа 2022. године, у 18 часова, у дворишту школе.


Прочитај

Активности издвојених одељења у Винорачи и Деоници

Датум: 07. Jul 2022 11:25 Категорија: Novosti

Још једна по много чему успешна школска година остаје за нама. Авантуре у учионици привели су крају и полазници програма „За живот учи лако – сазнај како“ у издвојеним одељењима наше школе у Деоници и Винорачи. Ови малци-радозналци постигли су много тога - успели су да завире у кошницу  и открију тајну прављења меда, да зароне у плаветнило мора и намигну морској звезди, а када се зажеле биоскопа – зачас од учионице постане права биоскопска дворана! Све то остварили су кроз активности у оквиру пројеката „У чудесном свету пчела“ и „У јуну је време за летње теме“, као и на последњој радионици „Бонтон у биоскопу“, којима су се, поред осталих активности, бавили током маја и јуна месеца. Завирите и ви у њихове учионице и погледајте како је све то изгледало!

Прочитај

Свечана додела Вукових диплома осмацима и проглашење ученика генерације

Датум: 25. Jun 2022 15:49 Категорија: Novosti

У нашој школи је 21. 6. 2022. године организована свечана додела Вукових диплома најбољим ученицима осмог разреда, а том приликом проглашен је и ученик генерације. Вукову диплому диплому добио је 21 ученик од укупно 98 осмака: Ива Радосављевић 8/1, Филип Ивановић 8/1, Андрија Пашић 8/1, Лена Стојанкић 8/1, Ива Урошевић 8/1, Ана Јеремић 8/1, Милица Павић 8/2, Јана Петровић 8/2, Марија Агатоновић 8/3, Богдана Васић 8/3, Јана Јовановић 8/3, Јанко Николић 8/3, Нађа Петровић 8/3, Стеван Станковић 8/3, Петар Драмићанин 8/4, Петар Ђуретић 8/4, Нађа Костадиновић 8/4, Емилија Митровић 8/4, Војин Младеновић 8/4, Петра Нешић 8/4 и Страхиња Стојадиновић 8/4.

Комисија за одабир ученика генерације имала је тежак задатак, будући да су наши ученици показали изванредне резултате на многим такмичењима. Према нашем правилнику, највише поена имала је ученица Ива Радосављевић 8-1. Поносни смо на наше ученике и свима им честитамо на овом успеху и желимо им још много нових и већих.

  

Прочитај

Обогаћен једносменски рад у Винорачи и Деоници

Датум: 19. Jun 2022 15:01 Категорија: Novosti

Ученици у обогаћеном једносменском раду у Винорачи и Деоници обележили су долазак пролећа пројектом „Пролеће је стигло у наш крај“. Уз слајдове презентације обновили су и проширили знања о одликама овог годишњег доба, одмерили знање у „Пролећном квизу“, аранжирали пролећне букете, уткали много маште и креативности у прављење постера „Пролеће“ и израду веселих змајева, а научили су и нешто ново о облацима. У пролеће се обележава и Васкрс, један од најрадоснијих хришћанских празника, коме је била посвећена једна од радионица у априлу месецу на којој су ученици правили васкршње корпице. Најважније од свега – уживали су у пролећном расположењу!


Прочитај